Jennifer, som växte upp på en brädgård, var omgiven av en familj av entreprenörer och hantverkare. Från tidig ålder visade Jennifer sin förmåga att bygga och skapa. Att bygga sin egna lekstuga var en av hennes tidiga bedrifter. Därifrån tog intresset för att bygga och konstruera fart på riktigt.
Nu står hon inför sin andra husrenovering, efter att tidigare ägnat sig åt att renovera en lägenhet. För Jennifer är yrket som konstruktör en perfekt match för hennes händiga och kreativa sinne.
Den naturliga vägen från uppväxten, omgiven av material och konstruktioner.
Uppväxten för Jennifer var inte som de flesta. Om barnen blev sjuka, tillbringade de sina sjukdagar på föräldrarnas bygghandel.
Sommarjobben och inventeringarna på familjeföretaget var en självklar del av hennes barndom, och det var även där som hennes intresse för konstruktioner och byggmaterial föddes.
När Jennifer berättar om sin väg till att bli konstruktör, förstår vi hur valet av högskoleutbildning knöts till hennes tidigare erfarenheter. Efter att ha läst ekonomi på gymnasiet, kände hon sig tveksam om det verkligen var vad hon ville göra. Men när hon senare beslutade sig för att utbilda sig till byggnadsingenjör på KTH, var det som om allt föll på plats. Hon visste att det var det yrket som hon ville hålla på med och sökte därför endast den utbildningen, och när beskedet om antagningen kom, var glädjen stor.
Jennifer har alltid haft ett intresse för design och arkitektur, från början var tanken att bli arkitekt. Men det var konstruktionsaspekten som väckte hennes nyfikenhet och ledde henne till sin utbildning på KTH.
- Efter att ha sett byggmaterialet i sin ”råa” form, så ville jag se mer och gå djupare in i materialets egenskaper.
Ständig källa till lärande
- Att arbeta som konstruktör är ett unikt yrke, där varje projekt kommer med nya förutsättningar; unika markförhållanden, annorlunda konstruktionsmaterial, inget projekt är det andra likt. Vilket gör att arbetsdagarna är långt ifrån rutinmässiga.
Jennifer trivs när det är högt tempo och när förutsättningarna förändras inför varje projekt. Tidigare har Jennifer arbetat mycket med bostäder, nu får hon chansen att vidga sina vyer och ta sig an nya utmaningar i diverse projekt.
Utmaningarna och glädjen i att arbeta som byggnadskonstruktör
De mest utmanande aspekterna i hennes roll är de plötsliga och drastiska ändringarna som kan inträffa i projekt. Att hantera olika deadlines ser hon inte som ett problem, eftersom hon presterar bättre under press.
För att trivas och lyckas i sin roll som konstruktör ser hon hög stresstålighet och förtroende för sig själv som viktiga egenskaper. Misstag i hennes bransch kan få allvarliga konsekvenser, och det kräver en känsla av säkerhet i det man gör. Att ingen dag är den andra lik är något som gör att Jennifer älskar sitt jobb.
- Jag utvecklas varje dag på jobbet vilket känns väldigt kul och det finns så mycket mer att lära sig.
En stark gemenskap genomsyrar företaget
För Jennifer är de regelbundna fikapauserna, gemensamma luncherna och det öppna kontorslandskapet några av de faktorer som bidrar till den bra arbetsmiljön som råder på Looström. Efter sina intervjuer där hon fick höra talas om Looströmandan så har hon nu fått chansen att se den på riktigt.
- Jag tycker att är väldigt kul med alla gemensamma aktiviter, det stärker sammanhållningen på Looström. Jag gillar den familjära känslan som råder på företaget. Det påminner lite om byggvaruhandeln.